Nyheter

Strandnära boende gillas inte av alla

Planerna på att bygga sex lägenhetshus för seniorer längst nere vid stranden på Östersjövägen Kämpinge går vidare. Men protesterna mot bygget är massiva.
Nyheter • Publicerad 1 februari 2008
Foto: 

Miljö- och byggnadsnämnden är positiv till att hotell- och konferensanläggningen Whitesands (tidigare Jönssons) och närliggande stugor rivs och ger plats åt sex flerbostadshus i två-tre plan.

Men sedan planerna blev kända har ett stort antal närboende hört av sig till kommunen och protesterat mot bygget. På fredagen hade ett 15-tal protester kommit in till miljö- och byggnadsnämnden.

De flesta som har synpunkter oroas över att naturen i området kommer att ta skada av exploateringen. Särskilt stor är oron över att många träd kommer att fällas vilket rimmar illa med kommunens intention att skydda träden på Näset. "Området ni avser förändra har uppemot 100 träd med en diameter på mer än 20 centimeter. Hur många blir kvar när hus, parkeringsplats och gångbanor etc har anlagts", skriver en närboende.

Grannar som bor intill oroas även av husens höjd, som de menar både kommer att visuellt störa området, och leda till ökad insyn.

Enligt Nils-Ola Roth (m), ordförande i miljö- och byggnadsnämnden, är det betydligt fler som är positiva än negativa till projektet.

¿ När vi hade samrådsmöte var det många som ville teckna sig för lägenheter och bara ett par som hade klagomål. De som klagar gör det på förändringen i sig, säger Nils-Ola Roth.

Miljö- och byggnadsnämnden vill att den nya detaljplanen tar hänsyn till de befintliga tallarna och vattenavrinningen i området. I övrigt är nämnden positiv.

Andreas Mårtensson

0410-545 25

andreas.martensson@trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.