Annons
Nyheter

Strandhotelltvisten fortsätter

I ett brev till Vellinge kommunfullmäktige vädjar sju Falsterbobor till ledamöterna att rösta emot förslaget om att bygga ett nytt strandhotell på tomten vid Sjögatan.
Nyheter • Publicerad 20 mars 2003

De är liksom tidigare upprörda över hotellparkeringen som ska byggas i en del av stadsparken, och opponerar sig också mot placeringen av hotellet. Strandbaden skulle vara ett bättre alternativ menar man. Kommunalrådet Göran Holm avfärdar de boendes vädjan. - På den här tomten har det legat ett hotell i hundra år. När kommunen rev det gamla strandhotellet på 70-talet lovade man att ett nytt hotell skulle uppföras igen, och det är det löftet vi nu uppfyller. Han kan inte förstå irritationen över parkeringsplanerna. - Om det någon gång har varit ett stort ingrepp i stadsparken var det när fågelstationen anlades på 70-talet. Då byggdes ett helt övernattningshus för ornitologer mitt i parken, och en väg som ledde in dit, men då hördes inga protester från naturvännerna. Ett hotell måste kunna ha en parkering. Var ska man annars parkera om man inte lägger parkeringen där? Han anser att Strandbaden inte är ett lämpligt alternativ. - Den platsen är helt skyddad av strandskyddslagen. Det skulle vara ett alltför stort ingrepp att bygga på stranden. Den parkering som finns där är dessutom redan överfylld sommartid och skulle inte räcka till för hotellgäster. Men på Sjögatan tar man inte någon strand i anspråk. Text: Camilla Erkenfeldt

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons