Annons
Nyheter

Strandbaden kan få stänga

Vellinge kommuns sölighet gör att Arbetsmiljöverket hotar med att låta stänga restaurang Strandbaden.
Nyheter • Publicerad 24 maj 2011

I februari 2010 gjorde Arbetsmiljöverket en inspektion på Strandbaden. Bland annat anmärkte inspektören på att de anställda riskerade belastningsskador vid förflyttning av tunga bord och stolar i matsalen.

Personalen hade också stora besvär när sopor och tomglas skulle förflyttas från restaurangen till ett soprum 50 meter bort eftersom singel på marken gjorde det svårt att rulla kärror. Det fanns också risk för halkolyckor på vintern och när det regnat.

Annons

Eftersom Vellinge kommun är hyresvärd var det dit Arbetsmiljöverket riktade kraven på förbättringar. Men tiden gick och inget hände.

I början av maj hade verket fått nog. Från och med 15 augusti i år får Strandbaden inte längre användas som restaurang, nattklubb och konferensanläggning om inte kommunen upprättat en handlings- och tidsplan för hur bristerna ska åtgärdas. Om förbudet trotsas risker kommunen att få betala ett vite på 500 000 kronor.

Mats Persson på kommunens M-förvaltning säger att problemen nu är på väg att lösas. En asfalterad sträng har byggts till soprummet. Vidare har man lämnat in en handlingsplan till Arbetsmiljöverket över hur invändiga brister ska åtgärdas.

Varför har det tagit så lång tid?

– Kommunens verksamhet har omorganiserats och det har varit diskussioner kring vad som ska göras och utformningen. Området är strandskyddat och det har varit diskussioner kring vad man får göra och inte göra.

– Nu håller vi på att lösa det här, säger Mats Persson som deltagit i kommunens hantering av ärendet.

Enligt Håkan Bergmansson på Arbetsmiljöverket har kommunen lämnat in en plan för vad som ska göras. Men ännu saknas uppgift om tidpunkter för åtgärdandet.

Hur vanligt är det att ni måste hota med att förbud mot att använda en lokal?

– Inte så vanligt. Men det händer. Oftast löser man problemen innan det har gått så här långt.

Ossian Sandin
Mats Amnell
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons