Annons
Nyheter

Stort polispådrag vid mc-fest

Många poliser var på plats. Inga ingripanden gjordes.
Nyheter • Publicerad 17 april 2011
Foto: Patrick Persson
Foto: Patrick Persson

– Det gick lugnt och fridfullt till väga. Festen föranledde inget polisiärt ingripande, säger inre befäl Tenie Ericsson i Ystad på lördagsmorgonen.

Mc-gänget Outlaws hade fest på Gessie byakrog utanför Vellinge på lördagskvällen.

Annons

Av Gessie byakrogs hemsida att döma skulle krogen vara stängd. Likaså stod det att den inplanerade mc-träffen där var inställd tillsvidare.

Polisen var dock inte lika övertygad om att Outlaws fest inte skulle bli av. Och de fick rätt.

För på lördagskvällen började en mängd människor anlända till byakrogen, enligt uppgift var det uppemot ett hundratal besökare.

Polisen fanns på plats ett stenkast därifrån. Exakt hur många poliser som ingick i kommenderingen ville polisen inte säga på lördagskvällen. Men ett trettiotal poliser fanns på plats och kontrollerade alla fordon som var på väg in till festen.

Det har förekommit spekulationer om att Outlaws vill ta över krogen. Om så är fallet är inte helt fastställt. Men på lördagen byttes Gessie byakrogs skylt ut och ersattes av en skylt med texten Charlies Place, Outlaws MC Sweden.

Johannes Sundblad
Peter Zupanovic
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons