Annons
Nyheter

Stort intresse för sjöräddningsdag

På lördagen anordnade Sjöräddningssällskapet i Höllviken en eftermiddag med aktiviteter och information kring deras verksamhet.
Nyheter • Publicerad 5 juli 2008
Det var många som ville åka med skeppare Ingvar Nordesparr när Sjöräddningssällskapet anordnade informationsdag vid Falsterbokanalen. Bild: Claes Nyberg
Det var många som ville åka med skeppare Ingvar Nordesparr när Sjöräddningssällskapet anordnade informationsdag vid Falsterbokanalen. Bild: Claes NybergFoto: 

Det fina vädret i kombination med ett stort båtintresse i området gjorde att besökarna flockades kring räddningsbåtarna strax efter klockan 13, när evenemanget startade.

Två båtar från Trelleborg ankom strax därefter till kajen, där nyfikna besökare fick stiga ombord och se sig omkring. Mot en mindre betalning fick man även åka med ut på en runda med båten Bror Hansson.

- Vi anordnar den här dagen för att berätta vem vi är, vad vi gör och varför. Inte många vet att vi är en 101 år gammal, helt ideell förening med frivilliga sjöräddare, säger Magnus Noré, tillförordnad uppsyningsman.

Kristin Knutsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons