Annons
Nyheter

Städbolag stämmer Vellinge kommun

Ett städbolag stämmer Vellinge kommun på drygt 2,4 miljoner. Företaget anser att kommunen gjorde fel när städningen inom hemtjänsten förra hösten upphandlades. Tvisten är nu en fråga för Trelleborgs tingsrätt.
Nyheter • Publicerad 7 mars 2003

- Beloppet motsvarar skadan som städbolaget lidit eftersom kommunen har gett uppdraget till någon annan, säger städbolagets juridiska ombud Per Schunnesson. Från kommunens sida är man inte bekymrad. Någon förlikning är inte aktuell. - Vi hade juridisk hjälp när vi höll på med upphandlingarna så vi har ingen anledning att tro att vi inte har gjort rätt. Nu får vi se hur ärendet blir prövat i tingsrätten, säger Lars-Ingvar Ljungman (m), 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen. Har något liknande hänt förut? - Vi har haft konflikter förut i samband med upphandlingar, men så vitt jag kan komma ihåg har det tidigare inte lett till domstolsförhandlingar, säger Lars-Ingvar Ljungman.

Lisa Södergren lisa.sodergren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons