Annons
Nyheter

Spår av brännbara vätskor vid Badhytten

(Uppdaterad 15:49) Brännbara vätskor har hittats vid det nedbrunna nöjesstället Badhytten i Skanör. Det visar den tekniska undersökningen.
Nyheter • Publicerad 20 januari 2009
Polisens misstankar om att branden i Badhytten i Skanör var anlagd har stärkts ytterligare. Bild: Claes Nyberg
Polisens misstankar om att branden i Badhytten i Skanör var anlagd har stärkts ytterligare. Bild: Claes NybergFoto: 

Det innebär att polisens misstankar om att branden var anlagd har stärkts ytterligare.

- En specialtränad hund har indikerat på att det funnits brännbara vätskor vid platsen. Det kan vara bensin eller tändvätska, säger Tenie Ericsson vid Trelleborgspolisen som leder utredningen.

Annons

Fortfarande finns många frågetecken kring branden.

Polisen hoppas att resultaten av proverna som sänts in till SKL, Statens Kriminaltekniska Laboratorium ska bli ett genombrott i utredningen. Det kan dock dröja flera månader innan proverna är färdiga.

- Det är för tidigt att säga något om branden var anlagd eller ej. Vi arbetar med flera teorier. Ett parallellt spår är att branden kan ha orsakats av ett elfel till följd av den vattenläcka som uppstod i närheten av brandplatsen för en tid sedan, säger Tenie Ericsson.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Johan Persson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons