Annons
Nyheter

Sommarstängt på Vanningen

I sommar blir det svårare för vellingeborna att få svalka och motion. När kommunen sparar så väljer man att sommarstänga badhuset Vanningen i juli.
Nyheter • Publicerad 26 maj 2004

Genom att hädanefter hålla badet stängt under fyra sommarveckor sparar kommunen in på semestervikarier för personalen. Dessutom kommer man att inskränka badets öppettider med två timmar dagligen från måndag till fredag, året runt. Detta genom att badet öppnas för allmänheten först klockan tolv och inte klockan tio som hittills. Badet ska dock även i fortsättningen ta emot skolgrupper och pensionärssimmare på förmiddagarna. För att kompensera för förmiddagsbortfallet kommer man att förskjuta träningstiderna för Vellinge-Näsets simklubb från "allmänhets- och barnvänliga tider" till tider som är mindre attraktiva för allmänheten. Simklubben har omkring 1 100 medlemmar, varav närmare 100 tävlingssimmare som nu kommer att få mer obekväma träningstider. Dessutom ska man minska det ekonomiska åtagandet för "sommarsimskolan" och upphöra med kringarrangemang, märkestagning och de transporter som skett i samband med detta. Totalt ska åtgärderna resultera i att kommunen sparar omkring en halv miljon kronor, hoppas man. Det kostar kommunen omkring 900 000 kronor om året att driva badet, och det är nettokostnaden efter att inträdesavgifterna räknats bort. Inga inskränkningar i personalstaben eller städningen på badanläggningen ska dock göras, försäkrar M-nämndens ordförande Lars-Ingvar Ljungman. - Under Vanningens första tio år var badet faktiskt stängt på sommaren, eftersom folk ändå åkte till havet och stranden, kommenterar Lars-Ingvar Ljungman. - Sedan hade vi ett par dåliga somrar i följd, och då började man hålla öppet på somrarna. Medan badet är stängt passar man också på att utföra underhåll av bassänger och pumpar.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons