Annons
Nyheter

Snabba ryck när nya planer klubbades

Demokratin i Vellinge kommun är effektiv. Drygt 20 minuter tog onsdagens sammanträde i kommunfullmäktige. Sedan hade församlingen rusat igenom den digra luntan handlingar som utgjorde kvällens samlade ärenden.
Nyheter • Publicerad 7 februari 2008

Bland dessa fanns två planärenden med tillhörande exploateringsavtal. Det första rörde Räng Sand där det planeras ett nytt område för ytterliggare 40 småhus. Socialdemokraterna ville att planförslaget skulle återremitteras eftersom de inte var nöjda med trafiklösningen i området.

- Vi tycker att man ska koppla ihop vägarna redan nu så att det blir möjligt att köra runt samhället, sa Christina Skörvald (s).

Annons

Fullmäktige röstade dock igenom det liggande förslaget och socialdemokraterna reserverade sig mot beslutet.

Planförslag två rörde Skanörs vångar och omfattar totalt 400-450 nya bostäder. Förslaget antogs utan diskussion men ramavtalet rörande exploateringen av området hade socialdemokraterna invändningar mot.

- I ramavtalet tar man upp att man vill ha vägföreningar och samfälligheter som sköter vägar och grönområden. Många tycker att de redan betalar skatt och tycker då att kommunen ska stå för detta, sa Christina Skörvald.

Socialdemokraterna fick inget gehör för synpunkten och reserverade sig i stället mot beslutet.

Magnus Aspegren

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons