Nyheter

Skylt ska få bilister att sakta ner i Höllviken

Nu är det trafikanternas tur att verka för bättre trafiksäkerhet i Höllviken.
Nyheter • Publicerad 15 maj 2008
Skylten, som nu står på Stenbocks väg i Höllviken, kan flyttas till andra vägar. Bild: Andreas Mårtensson
Skylten, som nu står på Stenbocks väg i Höllviken, kan flyttas till andra vägar. Bild: Andreas MårtenssonFoto: 

Det anser Vellinge kommun som nu satt upp en skylt på Stenbocks väg. Texten på skylten påpekar att trafiksäkerhet är trafikanternas ansvar.

- Vi har gjort flera åtgärder på Stenbocks väg, men till sist vilar ändå ansvaret på bilisterna, säger Annette Bengtsson på tekniska förvaltningen.

De åtgärder som kommunen genomfört på vägen är bland annat att anlägga rondeller. Dessutom har polisen gjort hastighetskontroller. Enligt Annette Bengtsson har medelhastigheten på Stenbocks väg uppmätts till 55 kilometer i timmen. Vid mätningstillfället körde 15 procent av bilisterna fortare än 64 kilometer i timmen.

Skylten, som sattes upp på onsdagen, är mobil och kan flyttas till andra utsatta gator och vägar i kommunen. Målet är att få ner hastigheterna och på så sätt minska risken för trafikolyckor.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.