Annons
Nyheter

Skivor och vakter ska häva p-kaos

Parkeringsproblemen i Vellinge kommun är stora. Därför kommer krav på p-skiva att införas på centrala platser i kommunens orter där det ofta är problem.
Nyheter • Publicerad 31 maj 2011

– Vi ska också teckna avtal med ett parkeringsbolag som ska kontrollera felparkeringar. Polisen har inte möjlighet att sköta den övervakningen, säger Christer Mars (M), ordförande i nämnden för gemensam medborgarservice.

Enligt honom har det kommit klagomål från både handlare, polisen och medborgare över det parkeringskaos som ibland uppstår.

Annons

– Tyvärr fungerar det inte när det är fritt. Många vill parkera så nära som möjligt när de till exempel ska handla. Jag vill slå ett slag för parkeringsplatser som är på gångavstånd, där kommer det fortfarande vara fritt att stå.

P-skivor och bevakning införs någon gång under sommaren och kommer till att börja med finnas under en provperiod på ett år. Sedan ska det utvärderas.

I höstas höjde Vellinge kommun böterna för felparkering för att komma till rätta med parkeringsproblemen.

INTERNAL INTERNAL
Jenny Eriksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons