Nyheter

Skanör havsbad invigde Blå flagg

Pigg på ett dopp i det blå? På Skanörs havsbad kan man känna sig trygg när man badar. Åtminstone enligt de internationellt uppsatta kriterierna för vattenkvalitet, säkerhet, service och miljöinformation.
Nyheter • Publicerad 5 juni 2003
BILD: CAMILLA ERKENFELDT
BILD: CAMILLA ERKENFELDTFoto: 

Skanör är en av 55 stränder i Sverige som i år kan hissa Blå flagg som bevis på detta. I går var det stor invigning vid vattnet. Kommunalrådet Göran Holm och Thomas Bardenstam från Håll Sverige Rent hjälptes åt med att få den blåvita flaggan i topp under insyn av ett 20-tal ur Vellinge kommunledning och några tjänstemän. - Vi är glada och stolta över utmärkelsen, sade Göran Holm. Ylva Landgren och Lennart Landgren var två av de få badgästerna som uppmärksammade ceremonin. - Vi har haft badhytt här sedan 1957 och det är roligt att flaggan är tillbaka, sade Ylva Landgren som tycker att stranden har blivit allt renare genom åren.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.