Nyheter

Skadestånd för Horse Show-branden

Falsterbo Horse Show har ingått förlikning med den numera 18-årige yngling som vållade branden på hästfestivalsområdet sommaren 2001.
Nyheter • Publicerad 17 december 2003

18-åringen, som medgivit att han slängt ifrån sig den cigarrettfimp som sannolikt orsakade branden, krävdes ursprungligen på 1,2 miljoner kronor i skadestånd. Ynglingen åtalades för mordbrand, alternativt allmänfarlig vårdslöshet, och när domen föll i november 2001 stannade den på den mildare brottsrubriceringen vårdslöshet eftersom man inte kunde anta att ynglingen haft uppsåt att sätta fyr. Branden ledde till omfattande förstörelse, bland annat av den kontorsbyggnad som innehöll Falsterbo Horse Shows sekretariat. En del pengar har hästsportbolaget fått genom 18-åringens försäkringsbolag, men ytterligare förhandlingar togs upp angående de 700 000 kronor som bolaget ansåg återstod. Förlikningsförhandlingarna ledde dock till ett reducerande av den summan till 125 000 kronor. I och med att Trelleborgs tingsrätt stadfäst förlikningen, görs klart att den överenskomna summan är allt Falsterbo Horse Show kommer att få och att man inte kan ställa ytterligare krav i framtiden.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.