Annons
Nyheter

Sista loppisen för Lions

Svikande medlemsantal är anledningen till att Lions i Skanör-Falsterbo arrangerar sin sista loppmarknad i Vångstugan på lördag mellan klockan 10 och 13.
Nyheter • Publicerad 27 september 2010

– Vi har alldeles för få medlemmar för att vi ska hinna och orka med. Arbetet med att samla in saker och ställa i ordning stånden är krävande. Därför har vi beslutat att lägga ned verksamheten, säger Bengt Kristiansson från Lions.

Medlemmarna har känt att loppmarknaderna och arbetet inför dessa kan ha skrämt bort potentiella medlemmar. Istället satsar de på andra aktiviteter.

Annons

– Vår julmarknad, som är en fyrtioårig tradition, försvinner inte. Vi brukar träffas några veckor innan för att binda buxbomkransar. Det är inget betungande, men bra för och gemenskapen.

Föreningen ska också att fortsätta med bössinsamlingen i samband med Världens barn, valborgsfirandet och sommarmarknaden.

Varför har klubben svårt att värva nya medlemmar?

– Det verkar inte vara poppis att jobba ideellt längre. Sedan bor det många gamla människor här nere. Medelåldern ligger på cirka 68 år. Då kanske man inte känner att man orkar engagera sig. Oavsett anledning så är det trist att klubben blir mindre och mindre.

På Lions sista loppmarknad kommer det att finnas kaffe och kaka och grillad korv till försäljning.

– Vi tänkte ha gravöl med men det kändes för sorgligt. Och det strider mot Lions alkoholpolicy, säger Bengt Kristiansson.

INTERNAL INTERNAL
Linda Stark
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons