Annons
Nyheter

SEB stänger i Skanör

Efter den 24 april får SEB:s bankkunder i Skanör åka in till Vellinge för att göra sina ärenden. Samtidigt som banken lägger ned sitt kontor försvinner deras bankautomat på orten. Kunden Lennart Ahnberg är besviken och känner sig lurad.
Nyheter • Publicerad 25 februari 2009
SEB:s bankautomat försvinner också, men Swedbanks finns kvar. Bild: Torbjörn Carlsson
SEB:s bankautomat försvinner också, men Swedbanks finns kvar. Bild: Torbjörn CarlssonFoto: 

- När Swedbank lade ned frågade jag personalen på SEB om de skulle gå samma väg. Då nekade de, säger Lennart Ahnberg som fick nedläggningsbeskedet med posten under gårdagen.

I brevet förklarar SEB:s kontorschef Claes Hallenborg beslutet med att banken genom detta stärker verksamheten i området och "ökar därmed våra möjligheter att ytterligare utvecklas i sydvästra Skåne". Det håller Lennart Ahnberg inte med om:

Annons

- Vad är det för utveckling? Vi är många äldre här nere som behöver kontoret. Ett bostadsområde planeras här också. Varför behåller de inte detta och lägger ned i Vellinge istället.

Efter den 24 april blir Handelsbanken, som saknar traditionell kassa, enda bankkontoret i Skanör. Det medför att det inte längre går att göra kontantuttag och insättningar över disk.

- Jag fyller 85 år i år. Vad händer när jag inte kan köra själv, då får jag ta taxi till Vellinge. Det lär bli dyrt, säger Lennart Ahnberg.

Kommunstyrelsens ordförande Lars Ingvar Ljungman (M) säger att han inte kände till planerna med SEB:s nedläggning.

- Det är tråkigt att ytterligare en servicetjänst försvinner från Skanör. Samtidigt finns det uppenbarligen en anledning till att de har valt att istället satsa i Vellinge.

Ljungman menar att detta understryker behovet att de planer som den politiska ledningen i kommunen har för Skanör fortskrider.

Claes Hallenborg har inte kunnat nås för en kommentar.

Linda Stark
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons