Nyheter

Scrapbooking - mysigt kvällspyssel

En mörk novemberkväll när vinden ylar runt husknuten kan det kännas lockande att sitta inne tillsammans och pyssla.
Nyheter • Publicerad 9 november 2007
Tjejerna från Ladies Circle i Höllviken pysslade i går kväll inne på den före detta butiken Hemlängtan i Rängs sand medan vinden tjöt i mörkret utanför stugknuten. Bild: Tomas Nyberg
Tjejerna från Ladies Circle i Höllviken pysslade i går kväll inne på den före detta butiken Hemlängtan i Rängs sand medan vinden tjöt i mörkret utanför stugknuten. Bild: Tomas NybergFoto: 
Scrapbooking är ett riktigt pillejobb.
Scrapbooking är ett riktigt pillejobb.Foto: 
I går var det julkort som deltagarna ägnade sig åt.
I går var det julkort som deltagarna ägnade sig åt.Foto: 

Det gjorde ett gäng tjejer från Ladies circle i Höllviken i går i den före detta butiken Hemlängtan i Rängs sand, där Heléne Adler och Annica Nilsson håller kurser och vi går isade och berättade hur det går till att göra julkort genom scrapbooking.

– Jag har stängt butiken. Det fungerade inte tidsmässigt att vara så uppbunden. Dessutom är det ju väldigt roligt att hålla i sådana här kurser, säger Heléne Adler. Scrapbooking verkar vara en riktig tjejsyssla.

– Vi har inte haft några män som deltagare här, säger Heléne Adler och skrattar. Vi brukar ordna kurser för möhippor, men från svensexor har vi inte haft några förfrågningar.

En fördel med att börja med att gå en kurs är att alla redskap finns på plats.

– Det behövs väldigt många olika saker: saxar, stämplar, stansar av olika sorter och mycket mycket mer, säger Heléne Adler. Det blir väldigt dyrt att köpa det själv, så då är det bra att man kan pröva på så man ser om det är något man vill ägna sig åt.

Tjejerna från Ladies Circle verkar först lite fundersamma, men är snart i gång att stämpla och färglägga, klippa och klistra.

– Det här är en av många olika aktiviteter vi sysslar med. Vi försöker att variera det vi gör tillsammans, förklarar Petra Sörling och Sofia Henderup-Larsson, två av deltagarna på gårdagens kurs. Helén Adler berättar att många som går på kurserna inte har så höga förväntningar på vad de ska kunna åstadkomma.

– Men de flesta lyckas göra saker som är mycket finare än de trott sig om att klara av, säger hon. När de vaknar nästa morgon och tittar på det de gjort undrar de: har verkligen jag gjort det här?

Ibland är det tjejgäng som går på kurserna, men oftast är det öppet för olika deltagare.

– De flesta gå två och två, berättar Heléne Adler. Ett problem vi har är att deltagarna inte vill gå hem. Trots att vi säger till flera gånger och tiden går en halv timme över så vill de inte. Det visar ju hur roligt och uppslukande de flesta tycker att det här är.

Förutom scrapbooking finns det också kurser i bland annat blomsterarrangemang och julpyssel.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.