Annons
Nyheter

Sänkta krav för Falsterbo Horse Show

Polisen sänker kravet på ersättning för bevakning i samband med Falsterbo Horse Show 2012. Det framgår av ett yttrande till förvaltningsrätten.
Nyheter • Publicerad 5 juni 2013
Foto: 

Tidigare låg notan på 200 000 kronor. Nu sänks den till 75 000 kronor.

Det framgår av ett yttrande till förvaltningsrätten, där arrangörsbolaget hade överklagat den ursprungliga räkningen, rapporterar P4 Malmö.

Annons

Men vad som ligger bakom de bantade kostnadskraven vill polismyndighetens rättsenhet inte kommentera.

– Det är en rättsprocess som domstolen ska avgöra. Därför har vi fattat beslut om att inte uttala oss om detta, säger Louise Lidman Lewenhaupt, jurist på polismyndigheten.

Det finns enligt henne inga besked om när förvaltningsrättens dom kan komma.

– Förhandlingar har inte hållits än, säger Louise Lidman Lewenhaupt.

Enligt Trelleborgspolisen uppgick de verkliga kostnaderna under FHS 2012 till drygt en miljon kronor.

Men själva hästshowen krävde inga polisiära resurser att tala om. I stället lades kraften på Strandbadens diskotek, som drivs av Vellinge kommun, och den camping som anordnas i samband med showen och som drivs av ett separat bolag, utan kopplingar till FHS.

Summan på 75 000 kronor som polisen nu kräver arrangörsbolaget på är samma summa som den Kammarrätten nyligen beslutade var rimligt för bevakningen 2011.

Martin Falkenby
TA och TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons