Annons
Nyheter

Säkrare och vackrare med överskottspengar

Vellinge satsar tio miljoner kronor extra på försköning.
Sju objekt har valts ut i en första veva.
Nyheter • Publicerad 4 augusti 2010
Idrottsplatsen, Vellinge: En miljon till ny entré.
Idrottsplatsen, Vellinge: En miljon till ny entré.Foto: 
Vellinge ängar, busshållplatsen: 0,7 miljon till röjning av buskar, nya skyltar, flyttning av återvinningsstation, utsmyckning av tunnel.
Vellinge ängar, busshållplatsen: 0,7 miljon till röjning av buskar, nya skyltar, flyttning av återvinningsstation, utsmyckning av tunnel.Foto: 
Vellinge Väster: 0,5–1 miljon till parkeringar och säkrare infart. Trafikverket förväntas bidra med lika mycket.
Vellinge Väster: 0,5–1 miljon till parkeringar och säkrare infart. Trafikverket förväntas bidra med lika mycket.Foto: 

2009 gav den kommunala verksamheten i Vellinge ett överskott på 69 miljoner kronor. Femton miljoner fördes över till innevarande år för satsningar av engångskaraktär.

Fem miljoner kronor öronmärktes för förstärkningar inom barn- och ungdomssektorn. Resterande tio miljoner ska användas till försköning och förbättring i det offentliga rummet.

Annons

Av elva föreslagna objekt har kommunstyrelsen i en första vända stannat för sju.

– Vi har valt sådana projekt som vi vet är möjliga att genomföra under året. Det är ett sätt att markera att det handlar om engångspengar, säger kommunstyrelsens ordförande Lars-Ingvar Ljungman (M).

Magnus Pier
Christina Gustafson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons