Annons
Nyheter

Restaurang Badhytten i Skanör förstörd i brand

(Uppdaterad 11:45) Ett stort räddningspådrag larmades till en brand vid restaurang Badhytten i Skanör strax efter klockan halv tolv på tisdagskvällen.
Nyheter • Publicerad 14 januari 2009
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick PerssonFoto: 

Vid halv fyratiden tvingades man ge upp: Badhytten brann ned helt under morgonen.

Det ryker och pyr från resterna av byggnaden. Och det lär det göra under hela dagen, tror Måns Krook, räddningsledare.- Vi kommer att ha folk på plats under hela dagen men det finns ingen spridningsrisk.Branden startade i ett soprum och spred sig sedan till resten av byggnaden. Inledningsvis fanns det hopp om att kunna rädda vissa delar av byggnaden men vid halv fyratiden insåg räddningstjänsten att byggnaden inte gick att rädda. Den fick i stället brinna ned under kontrollerade former.

Annons

- Det fanns en del dolda utrymmen eftersom byggnaden är ombyggd efter hand. Där spreds rökgaserna. Det gjorde att vi inte kunde följa elden och den spred sig till slut okontrollerat, säger Måns Krook.

Släckningsabetet inleddes med att rökdykare gick in för att se var brandhärdarna fanns.

- Vi tvingades ta ut rökdykarna eftersom rökgaserna hotade att övertända byggnaden, säger Måns Krook. Så kallade dimspikar användes för att släcka i dolda utrymmen. Det innebär att spett huggs genom väggen så att vatten kan sprutas in. När det inte fungerade skumfylldes hela byggnaden. Men inte heller det hjälpte.

- Vid halv fyratiden lät vi det brinna, huset gick inte att rädda på något sätt, säger Måns Krook.Räddningskårer från Trelleborg, Skanör, Höllviken, Vellinge och Malmö var under hela natten i arbete vid Badhytten. Flera polispatruller skickades också till Badhytten strax efter midnatt och enligt länsvakthavande befäl vid Skånepolisen hade många nyfikna privatpersoner letat sig till brandplatsen.

Under dagen kommer en teknisk undersökning att genomföras.

Johan Silfversten Bergman Lucas Mathisen
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons