Annons
Nyheter

Räddningstjänsten kritiseras för sen släckning

Påståendet att det dröjde med utryckningen när Strandbaden stod i lågor tillbakavisas av tekniska nämndens politiker. "Det är är ren ryktesspridning. De kom efter tio minuter", menar Tommy Larsson (m), ordförande i nämnden.
Nyheter • Publicerad 28 juni 2006
Arkivbild:Tomas Nyberg
Arkivbild:Tomas NybergFoto: 

En månad har gått sedan det populära nöjesstället Strandbaden brann ned till grunden.

Politikerna i tekniska nämnden i Vellinge kommun har beställt en redovisning av hur länge det tog innan insatsstyrkan var på plats.

Annons

Presentationen av utryckningstiderna gjordes när nämnden hade sitt sammanträde i tisdags.

– Vi är trötta på att höra uppgifter om att det tog lång tid. Det är ren ryktesspridning, säger Tommy Larsson. Tillsammans med några andra politiker och tjänstemän i den tekniska förvaltningen har han tagit fram fakta om räddningskårens arbete.

– Sex minuter efter det att räddningstjänsten larmats var det på brandstationen och fyra minuter senare var de vid Strandbaden, betonar han.

Tio minuter tog det sålunda för de inkallade brandmännen att ta sig från sina hem via Skanör-Falsterbo brandstation till det eldhärjade nöjespalatset.

Uppgifterna läggs fram av räddningstjänsten och har styrkts av räddningschefen Christer Dahlsjö. – Jag tycker det var snabbt agerat att komma dit på tio minuter.Möjligen kan kritikerna tycka att det var lång tid. Av erfarenhet från liknande situationer kan sekunderna bli oändligt långa när man väntar på att någon ska komma, säger Tommy Larsson.

Han påpekar därtill att eldsvådan bröt ut under nattetid, klockan ett, den 29 maj. Enligt honom var det en ren omöjlighet för brandkåren att komma på nolltid, eftersom brandmännen låg och sov när larmet om att Strandbaden brann utlöstes.

– Allt annat än att räddningstjänsten kom snabbt är lögn, resonerar Tommy Larsson.

Johan Persson

0410-545 34

johan.persson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons