Annons
Nyheter

Protester mot privatisering av Norrevång

Föräldrar med barn på Norrevångs förskola protesterade under torsdagskvällen mot kommunens sätt att hantera planerna på att privatisera verksamheten. Men något större gehör för sin synpunkter fick de inte.
Nyheter • Publicerad 14 september 2007
Mårten Svemark överlämnade namnunderskrifter till m-nämndens ordförande Carina Larsson (m) i protest mot hur ärendet hanterats. BILD: MAGNUS ASPEGREN
Mårten Svemark överlämnade namnunderskrifter till m-nämndens ordförande Carina Larsson (m) i protest mot hur ärendet hanterats. BILD: MAGNUS ASPEGRENFoto: 

Efter påtryckningar från föräldrar hade m-nämndens ordförande Carina Larsson (m) kallat till ett informationsmöte om planerna. Tanken var egentligen att kalla till möte först efter att beslutet att privatisera Norrevångs förskola fattats. Ärendet ska upp på m-nämndens sammanträde på tisdag. Men föräldrar fick nys om planerna och krävde att få veta vad som är på gång.

– Till våren 2008 vill vi lägga ut verksamheten på Norrevångs förskola i privat regi, berättade Carina Larsson.

Annons

M-nämndens ordförande överöstes sedan med frågor och kritik kring förändringen.

Bland det 40-tal föräldrar som med kort varsel kunde ta sig till mötet var oron och ilskan stor. Oro över hur verksamheten ska se ut i framtiden och en ilska över att inte få veta vad som händer.

– Man känner sig ignorerad, sa Michael Nilsson Pauli.

– Det känns som beslutet fattats tidigare men sedan tystats ner för att undvika protester, sa Dan Norlin.

Carina Larsson utlovade fler informationsmöten för att hålla föräldrarna till de omkring 100 barnen som går på Norrevång, uppdaterade.

– Jag har tagit åt mig att informationen blivit bristfällig men samtidigt informerar kommunen inte i varje ärende, sa Carina Larsson.

I vilken form förskolan ska drivas återstår att se. Personalen har tillfrågats om de vill driva verksamheten som ett kooperativ.

– Jag är mycket positiv till den driftsformen, sa Carina Persson.

Men några löften om att få ta över har personalen inte fått.

Magnus Aspegren

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons