Annons
Nyheter

Polisen lugnar oroliga i Falsterbo: Inga skäl till oro i det här fallet

Polisen fick in samtal om en okänd person som försökt locka in en fyraårig flicka i en bil vid en förskola i Falsterbo. Nu lugnas allmänheten. "I det här fallet finns inga skäl till oro. 'Den okända' visade sig vara flickans dagisfröken", säger polisen.
Nyheter • Publicerad 19 maj 2009

De senaste dagarna har polisen fått uppgifter om hur en fyraårig flicka blivit tillfrågad om att hoppa in i en okänd bil med löfte om glass. Händelsen ska enligt uppgiftslämnaren ha inträffat i fredags utanför Falsterbovångs förskola.

– Den "okända personen" var flickans dagisfröken som fick syn på flickan utanför förskolan och trodde att hon var ensam. Hon försökte få flickan att hoppa in i bilen så att flickan inte skulle vara ensam på gatan. Men flickan ville inte hoppa in i bilen. Dagisfröken fick sedan syn på flickans mamma och när hon förstod att flickan inte var ensam så körde hon därifrån, säger Cindy Schönström-Larsson, informatör på Skånepolisen.

Annons

Polisen har fått in flera tips om händelsen.

– Ett mejl som beskriver händelsen i fredags ska ha skickats runt till skolor och föräldrar på Näset. Så det är flera som hört av sig till oss. Men uppgifterna om utseendet på bilen skiljer sig åt, säger närpolischef Kenneth Abrahamsson.

Polisens länskommunikationscentral har blivit nerringd efter att mejlet skickats runt.

– Jag förstår att folk blir oroliga. Men i det här fallet finns inga skäl till oro. Länskrim har grävt i det här och då konstaterat att den okända kvinnan var flickans dagisfröken. Sedan har en person som sett händelsen uppfattat den som underlig och hört av sig till oss, vilket man ska göra, säger Cindy Schönström-Larsson.

Även Kenneth Abrahamsson uppmanar allmänheten att fortsätta tipsa polisen om de ser någon liknande händelse.

– Det bästa är om man skriver ned registreringsnumret så vi kan göra en sökning på det.

TA
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons