Nyheter

Pimpad trailer med allt man kan önska sig

Minihem. Elitryttare tillbringar många dagar om året på resande fot till och från tävlingar. För att både häst och ryttare ska behålla bästa formen krävs ett bra boende under resan. Sydsvenskan har hälsat på i dressyrryttare Christa Laarakkers andra hem.
Nyheter • Publicerad 7 juli 2010
”Visst är det ett lyxåk, men vi tillbringar mer tid i den här trailern än vad vi gör i vårt hus”, säger Christa Laarakkers när hon visar det mosaikkaklade badrummet med träinredning.
”Visst är det ett lyxåk, men vi tillbringar mer tid i den här trailern än vad vi gör i vårt hus”, säger Christa Laarakkers när hon visar det mosaikkaklade badrummet med träinredning.Foto: 
I olika storlekar och färger står de kombinerade häst- och ryttartrailerna uppradade, sida vid sida. Plastmöblerna och solstolarna skvallrar om att måltiderna intas ute i det gröna nu när vädret har visat sig från sin bästa sida.
I olika storlekar och färger står de kombinerade häst- och ryttartrailerna uppradade, sida vid sida. Plastmöblerna och solstolarna skvallrar om att måltiderna intas ute i det gröna nu när vädret har visat sig från sin bästa sida.Foto: 
Det holländska dressyrparet Christa och Sjak Laarakkers i sitt andra hem. Här sover de, äter, duschar, tittar på tv och umgås under alla tävlingar som de åker på.
Det holländska dressyrparet Christa och Sjak Laarakkers i sitt andra hem. Här sover de, äter, duschar, tittar på tv och umgås under alla tävlingar som de åker på.Foto: 
Den fetaste trailern i hela Europa just nu, enligt en återförsäljare av ett stort trailermärke, står parkerad längst ned på parkeringen för de internationella ryttarna på Falsterbo Horse Show. Som ny går den här giganten lös på cirka åtta miljoner kronor. Hela trailerdelen är vigd åt de fyrbenta älsklingarna, den rymmer totalt nio hästar. Ryttare och skötare bor i den bakre delen. Den fungerar som ett släp och kan hängas av om man inte är i behov av den.
Den fetaste trailern i hela Europa just nu, enligt en återförsäljare av ett stort trailermärke, står parkerad längst ned på parkeringen för de internationella ryttarna på Falsterbo Horse Show. Som ny går den här giganten lös på cirka åtta miljoner kronor. Hela trailerdelen är vigd åt de fyrbenta älsklingarna, den rymmer totalt nio hästar. Ryttare och skötare bor i den bakre delen. Den fungerar som ett släp och kan hängas av om man inte är i behov av den.Foto: 

Tour de France visas på tv:n och Sjak Laarakkers sitter i den bruna soffhörnan med tårna nedgrävda i den vita heltäckningsmattan. Hans fru Christa Laarakkers, holländsk dressyrryttare, är nöjd med deras nya trailerinköp. För drygt fyra miljoner kronor har de fått ett lyxigt minihem – och ett komfortabelt transport­utrymme för sina hästar.

– Om du bor på hotell befinner du dig långt från hästarna och det är svårt att koppla bort tankarna på om de mår bra och om de har allt de behöver, säger Christa Laarakkers.

– Mellan tävlingarna har du inte heller någonstans att ta vägen. Med en sådan här trailer blir allt enklare och mer praktiskt. Du kan se efter hästarna när du vill och komma hit och vila efter att du varit på banan.

28-åriga Linda Kouwenhoven är hästskötare åt Christa Laarakkers hästar. Med ett eget sovloft i trailern lever hon ett liv som många hästälskare bara kan drömma om.

– Ingen dag är den andra lik. Jag får träna och leva med de bästa hästarna och ryttarna i världen och resa till jordens alla hörn. Om du inte själv kan tävla på elitnivå och försörja dig på det, så är mitt jobb som hästskötare det bästa du kan ha om du har hästar och ridning som passion, säger hon.

INTERNAL INTERNAL
Linda Stark
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.