Annons
Nyheter

Pensionärer festade loss

Alla pensionärer i Vellinge och Månstorp bjöds på en försommarfest under torsdagen. I ett tält på gräsmattan mellan Almgården och biblioteket samlades cirka 300 pensionärer för att umgås, äta och lyssna på musik.
Nyheter • Publicerad 29 maj 2008
Hög trivselfaktor när pigga pensionärer möttes. Bild: Claes NybergFoto: 
Spontan parkering. Bild: Claes NybergFoto: 

Underhöll gjorde Lasse Berggrensson och Claes Nilsson.

- Jag är glad att så många kommit hit, sade Bo Hedlund, ordförande i PRO Vellinge.

Annons

Sammanlagt är det fyra föreningar som står bakom evenemanget: PRO-föreningarna i Vellinge och Månstorp, SPF klubb 72 samt kom-pensionärerna, avdelning 104 i Vellinge. Pensionärerna i Vellinge och Månstorp har fått 44 000 kronor i bidrag för att finansiera försommarfesten.

Att det var många som lockades till evenemanget gick inte att missa. Utanför det vidsträckta vita tältet stod en stor mängd rullatorer parkerade.

Vid ett av långborden satt Åsa Mörck. Hon var väldigt nöjd med arrangemanget.

- Mycket trevligt, intygade hon. God mat med pannbiffen och potatissalladen som vi fick. Jag gillar framför allt den fina gemenskapen.

Trivselfaktorn var hög när pensionärerna sjöng med i sångerna.

På repertoaren stod ,förutom flera välkända sommarvisor, även en del andliga sånger, till exempel Pärleporten.

En del av besökarna klämde i så kraftfullt att man nästan kunde tro att samlingen var Vellinges svar på tv-programmet Psalmtoppen.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Johan Persson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons