Annons
Nyheter

Pågatågen sätter sina spår i byarna

Med pågatågen kommer restiden till Malmö att förkortas jämfört med idag. Stationerna planeras att ligga i Östra Grevie och Västra Ingelstad och TA har kollat hur ofta byborna kommer att ta tåget till Malmö.
Nyheter • Publicerad 16 april 2010
Jesper Nilsson, Henrik Nilsson, Markus Andrejic Bengtsson, Henry Errol Vares och Robin Nilsson går alla på Västra Ingelstad skola. De tycker att det är bra att det kommer tåg till byn, men tror att det kommer att dröja länge till innan det är klart.
Jesper Nilsson, Henrik Nilsson, Markus Andrejic Bengtsson, Henry Errol Vares och Robin Nilsson går alla på Västra Ingelstad skola. De tycker att det är bra att det kommer tåg till byn, men tror att det kommer att dröja länge till innan det är klart.Foto: 
Saga Almén, Östra Grevie. "Jag tycker att det skulle vara jätteroligt. Eftersom jag är uppvuxen här minns jag när man kunde åka tåg till Malmö på 1970-talet."
Saga Almén, Östra Grevie. "Jag tycker att det skulle vara jätteroligt. Eftersom jag är uppvuxen här minns jag när man kunde åka tåg till Malmö på 1970-talet."Foto: 
Daniel Svensson, Östra Grevie."Byn skulle förhoppningsvis bli lite större om det kom tåg hit, fler skulle flytta hit. För min egen del hade det varit kanon eftersom jag kör bil till Malmö varje dag."
Daniel Svensson, Östra Grevie."Byn skulle förhoppningsvis bli lite större om det kom tåg hit, fler skulle flytta hit. För min egen del hade det varit kanon eftersom jag kör bil till Malmö varje dag."Foto: 
Lina Olsson, Malmö. "Jag jobbar i Östra Grevie och måste anpassa mina tider efter hur bussen går. På helgerna går ingen buss så då måste jag be mamma om skjuts. Jag skulle antagligen använda pågatåget ganska mycket om det fanns."
Lina Olsson, Malmö. "Jag jobbar i Östra Grevie och måste anpassa mina tider efter hur bussen går. På helgerna går ingen buss så då måste jag be mamma om skjuts. Jag skulle antagligen använda pågatåget ganska mycket om det fanns."Foto: 

Efter Trafikverkets senaste besked om att Trelleborgsbanan ska byggas ut för pågatågstrafik senast 2021 vill kommunalråden Ulf Bingsgård (M) och Lars-Ingvar Ljungman (M) se till att tågen börjar rulla så fort som möjligt. De är beredda att förskottera Trafikverkets del av kostnaden, 275 miljoner kronor.

Martin Strandberg
Fanny Johanson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons