Annons
Nyheter

Orsak till vattenproblem hittad

Det är två avstängda ventiler som har orsakat vattenproblemen i Höllviken den senaste tiden. Under måndagen och tisdagen ska felen åtgärdas.
Nyheter • Publicerad 13 juni 2011
Foto: 
Foto: 

Alla hushåll i Höllviken ska ha fått sitt vatten tillbaka under söndagskvällen.

Under flera veckors tid har östra delarna av Höllviken drabbats av flera vattenläckor då trycket både har varit dåligt och vattnet tidvis helt försvunnit. I fredags var det dags igen och under helgen har Vellinge fått ta emot hundratals samtal från Höllvikenbor med vattenproblem.

Annons

Vid en felsökning under söndagen upptäcktes vad felen.

– Det är två ventiler som har fastnat i avstängt läge utan att det har upptäckts. Den första stängdes den 23 maj på Boltensternsvägen när det gjordes ett arbete där. Sannolikt är det den som har orsakat läckorna helgen där efter, säger Per Juhlin, VA-chef i Vellinge kommun.

Vid arbetet med fredagens vattenläcka stängdes en ventil på Gränsvägen-Collins väg av och även den ventilen stannade i stängt läge utan att det upptäcktes.

– Vattentillförseln ströps så mycket att fastighetsägare drabbades av sänkt tryck, och en del blev av med vattnet helt, säger Per Juhlin.

Det var dock först på söndagen som han blev varse att en del fastigheter inte hade vatten alls och då sattes vattentankar ut i området.

Under måndagen arbetar entreprenören NCC med att åtgärda ventilen på Gränsvägen-Collins väg och den andra ventilen ska lagas på tisdagen. Under tiden har vattnet kopplats om så att hushållen ska ha vatten med arbetet fortgår.

– Sedan gör vi kontrollmätningar så att allt fungerar som vi har tänkt oss, det arbetet fortsätter hela veckan, säger Per Juhlin.

Magnus Pier
Jenny Eriksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons