Annons
Nyheter

Orient Expressen tog priset

En kines som grävt sig genom jordklotet. Det blev det vinnande konceptet för tre killar från Stockholm som tog hem den årliga sandslottstävlingen i Falsterbo på lördagen.
Nyheter • Publicerad 26 juli 2003
BILD:CLAES NYBERG
BILD:CLAES NYBERGFoto: 

-Vi fick idén när Gustav försökte gräva sig ner till andra sidan, men bara kom ner till vattnet, berättar Carl-Fredrik Wachtmeister, som tillsammans med bröderna Gustav och Erik Stern blev de lyckliga vinnarna av sandslottstävlingen. BILD:CLAES NYBERG Så mycket sandslott bjöd dock inte årets tävling på, men desto fler anspelningar på aktuella teman. - Här finns verk som handlar om euron och om jättebläckfisken som sköljdes upp på stranden tidigare i år, sade konstnären Marianne Nordström, som tillsammans med konstnärerna Stellan Widström och Ann-Charlotte Hjort valde ut de tre bästa bidragen. Trots de dåliga utsikterna höll sig regnet borta under hela tävlingen. 32 lag ställde upp, något färre än i fjor då hela 50 lag ville tävla. -Men det var ovanligt många barn i år. Det är jätteroligt, sade konstnären Marianne Nordström, som tillsammans med konstnärerna Stellan Widström och Ann-Charlotte Hjort valde ut de tre bästa bidragen. På andra plats kom bidraget Valrosen och på tredje plats bidraget Slottet. Hedersomnämnande fick verket tv-tittarna.

Claes Nyberg claes.nyberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons