Annons
Nyheter

Optimistiskt kring ny förskola

När verksamheten på Månstorpshemmet flyttar till det nya omsorgsboendet på Månstorps ängar i januari, planeras en förskola på området där hemmet finns i dag.
Nyheter • Publicerad 27 oktober 2010

På sin blogg skriver Carina Larsson, M-nämndens ordförande i Vellinge kommun, att hon gärna ser att det byggs en ny förskola i Västra Ingelstad.

Eftersom kommunen redan äger marken där Månstorpshemmet finns, är det därför lämpligt att ta till vara på tomten och bygga på den, enligt ­Carina Larsson.

Annons

– Lägesmässigt passar den väldigt bra till en förskola. Det finns till exempel en fin uppväxt trädgård där. Problemet i dag är bristen på tillfartsvägar, men det måste gå att lösa, säger hon.

Enligt Carina Larsson skulle det kosta ungefär 35 miljoner kronor att bygga en helt ny byggnad. Planer finns också på att renovera den gamla tegelbyggnaden som finns på tomten.

– Erfarenheten säger att det kan vara väldigt dyrt att renovera gamla byggnader. Men det är en fin gammal tegelbyggnad som det kan finnas ett värde i att bevara. Vi får titta på om det går eller om vi ska riva och bygga ett helt nytt hus. Om vi river så är det i så fall viktigt att vi bevarar trädgården så att området får behålla sin känsla.

En ny förskola i Västra Ingelstad beräknas ge plats till mellan 80 till 100 barn. Förskoleplatser som kan bli verklighet redan 2012 om allt går som det ska, hävdar en optimistisk Carina Larsson.

– Planer finns också på en ny förskola i Arrie som ska ge plats för 60 barn. Kommunen undersöker möjligheterna att hitta en tomt för bygget.

INTERNAL INTERNAL
John Nordh
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons