Annons
Nyheter

Öppet hus på Östra Grevie

Konst- och hantverkslystna såväl som allmänt nyfikna söderslättsbor lär vallfärda till Östra Grevie i veckoslutet, då den 90-årsjubilerande folkhögskolan håller öppet hus.
Nyheter • Publicerad 5 februari 2004

Den stora folkhögskolan och dess omkring 400 elever brukar synas i sömmarna rejält av allmän-heten under de årliga öppet hus-dagarna. 1 500 besökare under lördagen är inget ovanligt. I år är det 6-7 februari som gäller, fredag och lördag mellan klockan 10 och 17. Då hålls ateljéerna öppna där esteteleverna jobbar med keramik, grafik och måleri, liksom fotoavdelningen i källaren och verkstäderna för textil och grafisk design. Bild:LARS THULIN Keramikeleven Christina Lareke demonstrerar skulpturer som bränts med den krävande anagama-metoden för estetkamraterna Lisa Våglund och Christine Sjöberg. Samtidigt håller drama-eleverna öppna lektioner och visar bland annat hur man fejkar slagsmål på scenen, liksom den träningsform för fysisk teater man kallar "watching". På lördag klockan 13.30 spelas också en kortare föreställning, "Livingstones barn" av dramatikern Isa Schöier. Allmänna linjen visar ett temaarbete om "lycka/olycka", bland annat i form av en utställning med tittskåp inrymda i bananlådor. Guidar besökarna gör naturligtvis de 21 eleverna på skolans ettåriga turism- och servicelinje. På lördag, 12.00 i skolans matsal, utses Östra Grevie-profilen 2004. I fjor gick utmärkelsen till Benkt Engqvist, mannen som startade skolans estetlinje.

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons