Annons
Nyheter

Ökad alkoholförsäljning i Vellinge

Under 2002 ökade Systembolagets alkoholförsäljning i Vellinge kommun med sex procent. Ökningen är beräknad på det totala antalet liter alkohol som sålts jämfört med 2001.
Nyheter • Publicerad 23 januari 2003

Systembolaget presenterar alla sina försäljningssiffror omräknat i ren alkohol. Butikerna i Vellinge och Skanör har ökat sin försäljning med sju respektive sex procent. Systembolagens siffror i Vellinge kommun är lägre än rikssnittet som ligger på 8,3 procent. Systembolagen i Skåne har en genomsnittlig försäljningsökning med nio procent trots närheten till Danmark och Tyskland. Under 2002 sålde de två Systembolagsbutikerna 86 499 liter ren alkohol. Cider och övriga drycker står tillsammans för den största ökningen. Varorna står för en ökning på 25 procent jämfört med försäljningen under 2001. 1997 såldes 9 647 liter cider och övriga drycker och fram till i dag har den siffran stigit till 15 038 liter. Sprit är den enda produkten som minskat i försäljning. 1993 såldes 98 632 liter sprit i kommunen och under det gångna året såldes 59 663 liter. Ölförsäljningen har inte förändrats särskilt mycket de senaste tio åren och under 2002 ökade försäljningen lite mer i Vellinge än i Skanör. Anledningen till att alkoholförsäljningen i Sverige ökat beror enligt Systembolaget bland annat på att vinskatten sänktes i december 2001 och att vin i pappförpackningar blivit allt vanligare den senaste tiden. Text: Sofie Jönsson

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons