Annons
Nyheter

Oenighet om pengar sinkar nya förskolan

Den nya förskolan i Hököpinge har blivit försenad och kommer inte att stå klar förrän tidigast våren 2009.
Nyheter • Publicerad 16 november 2007

Anledningen är att HSB och Vellinge kommun inte kan komma överens om priset på den nya lokalen.

– Vi tycker inte att det ska vara dyrare än när vi själva bygger förskolor, säger Lars-Ingvar Ljungman (m), kommunstyrelsens ordförande i Vellinge.

Annons

Bygget av den nya förskolan, som ska hysa 100 elever skulle ha varit igång för flera månader sedan. Förskolebygget är första etappen i den omfattande nybyggnationen i och kring det gamla sockerbruket, där det inom några år ska rymmas 300 nya bostäder. Förskolan är en förutsättning för det fortsatta bygget och när förskolebyggnationen drar ut på tiden försenas alltså även de andra delarna.

– I avtalet mellan kommunen och HSB står att förskolan måste byggas först, säger Lars-Ingvar Ljungman. När den nya förkolan är färdig kommer Vellinge kommun att köpa lokalerna. Men det pris som HSB satt tycker Vellinge kommun är för högt. Enligt Lars-Ingvar Ljungman låg HSB:s utgångsbud på 33 miljoner kronor.

– Vi vill komma ner en bra bit under 30 miljoner kronor, säger Lars-Ingvar Ljungman.

Ljungman och HSB för en kontinuerlig dialog och har närmat sig varandra. Och Ljungman tror att en överenskommelse kan vara nära förestående. – Jag gör bedömningen att vi kommer överens ganska snart, i alla fall innan jul, säger han.

Lars-Ingvar Ljungman tror inte att förseningen ställer till alltför stora konsekvenser.

– Vi sitter inte i sjön. De finns redan en förskola i dag och den räcker så länge. Men det är klart, vi ser gärna att bygget kommer igång, säger Lars-Ingvar Ljungman.

Andreas Mårtensson

0410-545 25

andreas.martensson

@trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons