Annons
Nyheter

Nytt bibliotek för hela Vellinge

258 fönster och litervis med målarfärg. Det väntar byggarbetarna vid Tornhuset i Vellinge på härnäst.
Nyheter • Publicerad 12 februari 2009

– Inom en månads tid kan vi börja måla undertaket och nästa vecka börjar fönsterna komma, säger Allan Christiansen, projektledare för hela bygget.

Han visar tillsammans med Christer Carlsson runt i Vellinge kommuns största byggprojekt för dagen. Runt 4 500 kvadratmeter ligger uppbyggnaden av Tornhuset, folktandvården och vårdcentralens lokaler på. Vi spatserar in i byggnadens nya del. En utbyggnad av folktandvården i riktning mot Vanningen. Här är det tänkt att mödravården och rehabiliteringsavdelningen ska rymmas.

Annons

– När rehab ville ha en lokal så kunde vi inte hitta den i den befintliga byggnaden så de får ett rum här i stället, säger Carlsson.

För folktandvården och vårdcentralen innebär uppbyggnaden inga stora förändringar. De får tillbaka sina lokaler så som de var före branden den 16 oktober 2007.

För Sundsgymnasiet innebär återuppbyggnaden större förändringar. Antalet klassrum minskas och biblioteket får dela lokaler med folkbiblioteket.

Men den största skillnaden blir ljusintaget.

Bygget ska besiktigas den sista juli och stå klart innan höstterminen.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons