Annons
Nyheter

Nystart för S:t Knut

Den 8 januari gick det sista kommunala vårdboendet över i privat regi. S:t Knuts särskilda boende drivs nu av Norlandia Omsorg, Norges största omsorgskoncern, som lovar att satsa resurser för att öka trivseln både för boende och anställda.
Nyheter • Publicerad 15 januari 2009
Kristina Kumlin och Hagard Bjelkedal. Bilder: Claes Nyberg
Kristina Kumlin och Hagard Bjelkedal. Bilder: Claes NybergFoto: 

Boendet har varit i fokus det senaste året, och det har inte alltid varit positiva nyheter som förmedlats.

För ett år sedan anmälde Vellinge kommun sig själv till länsstyrelsen efter att det kommit fram att en nattsköterska ignorerat 13 larm från en boende som behövde gå på toaletten.

Annons

Det har också visat sig att sjukfrånvaron bland personalen är mycket högre än på andra boenden i kommunen.

- Jag har noterat det också, men vet inte vad det berodde på, säger den nytillträdde verksamhetschefen Kristina Kumlin. Kristina Kumlin hoppas dock att sjukfrånvaron ska minska framöver. En satsning på bättre personalvård är ett prioriterat område, menar hon. Det kan exempelvis handla om tidigare lagd rehabilitering, men även om att personalen blir mer delaktiga, vilket är ett sätt att öka trivseln.

- Alla som jobbar ska vara ansvariga för något, och så ska vi samarbeta mer mellan avdelningarna så att de anställda får mer förståelse för varandras arbete, säger Kristina Kumlin.

Även de boende ska få större möjligheter att påverka sin vardag och erbjudas fler aktiviteter. En äldrepedagog har anställts och ska vara ansvarig för aktiviteterna.

- De boende ska kunna leva samma liv som de gjorde innan de flyttade hit, och det ska vi hjälpa dem med, säger Kristina Kumlin.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons