Annons
Nyheter

Nya Listan: Kolla nya arvoden mot andra kommuner

Nivån på politikernas arvoden bör jämföras med arvoden i kommuner med ungefär samma storlek och befolkningsmängd som Vellinge.
Nyheter • Publicerad 17 november 2010

Det kräver Nya Listan efter tidningens granskning av det nuvarande reglementet och revisionens rapport av politikernas arvoden och ersättningar.

– Det är helt befängt att kommunstyrelsens ordförande i Vellinge kommun får ett arvode som nästan är dubbelt så högt som sin motsvarighet i Malmö, Sveriges tredje största stad, säger partiets ordförande Rolf Erichs.

Annons

Om de nya arvodesreglerna, som ska godkännas av kommunfullmäktige innan årets slut, inte är baserade på en sådan jämförelse kommer partiet att kräva att revisionen gör det.

– Genom att jämföra med andra kommunstyrelseordförande har man något konkret att utgå ifrån när arvodenivån ska sättas, säger Rolf Erichs.

INTERNAL INTERNAL
Linda Stark
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons