Annons
Nyheter

Nya industritomter på Postmannabacken

Nyheter • Publicerad 15 mars 2007

Området, som omfattar drygt 90 000 kvadratmeter, ligger strax söder om Terminalgatan, som ligger parallellt med E 6, där det redan i dag ligger flera industrier och transportbolag. Den nyförvärvade marken ska delas upp och i 15 tomter.

– Arbetet med detaljplanen är än så länge bara påbörjad. Det betyder att det tar minst ett år innan företagen kan flytta in på tomterna, säger Sven Gustafsson, mark- och exploateringsingenjör på Vellinge kommun.

Annons

– Liksom företagen som finns vid Postmannabacken i dag får inte de företag som etablerar sig på den nya tomterna ägna sig åt direktförsäljning, till exempel bilar eller andra varor, säger Gustafsson.

Johan Persson

Priset på området som ska förvandlas till industritomter vid Postmannabacken är 13 miljoner kronor. En lantbrukare har sålt marken till Vellinge kommu
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons