Annons
Nyheter

Ny läkarmottagning kan öppna i Höllviken

Överbelastning och långa köer. Näsets läkargrupp är hårt ansatt. Lösningen kan bli en ny läkarmottagning i bibliotekets gamla lokaler. "Det behövs i allra högsta grad en till mottagning", säger Höllvikenbon Mia Lagerberg.
Nyheter • Publicerad 21 januari 2009
Böckerna ska ut och patienterna in. Det är tanken när Höllvikens bibliotek i sommar byter lokaler. Här står Maria Ohlsson och sorterar böcker. Bild: Claes Nyberg
Böckerna ska ut och patienterna in. Det är tanken när Höllvikens bibliotek i sommar byter lokaler. Här står Maria Ohlsson och sorterar böcker. Bild: Claes NybergFoto: 

När Höllvikens nya bibliotek slår upp portarna i augusti i år kommer de gamla lokalern att stå tomma.

Tre läkare från Höllviken, som i dag jobbar för Läkarlaget i Malmö, vill då överta delar av lokalerna. Planen är att öppna en ny mottagning på 200 kvadratmeter.

Annons

- Anledningen till att vi vill öppna i Höllviken är att vi har många kunder från Näset och att vi bor där själva, säger läkaren Per Heggström.

Den befintliga vårdsituationen på orten är även den en bidragande orsak till de långtgående planerna. Och enligt Per Heggström är det en "win win"-situation för alla inblandade. - Personalen på Näsets läkargrupp är goda vänner och kollegor till oss, men ingen kan prestera bra om man översköljs av stora vågor. Om vi kan bidra till mindre köer blir de glada, vi blir glada och patienterna blir glada, säger Per Heggström.

Vellinge kommun är även de positiva till planerna. Enligt Carina Larsson (m), M-nämndens ordförande, kan en ny läkarmottagning bara främja orten.

- Invånarna anser att den befintliga vårdcentralen är hårt ansatt. Vi har även en växande kommun. Därför tycker vi det hade varit bra ur kommunens synvinkel, säger Carina Larsson. Enligt Stephan Björkestrand, vd för Vellingebostäder, kan läkarmottagningen bli verklighet redan till hösten.

- Vi har ritat upp ett förslag och kommit överens om hur det ska se ut. Kvar att förhandla om är hyran.

Ombyggnaden kan ske direkt efter att biblioteket flyttat ut. De övriga delarna av det gamla biblioteket har kommunen tänkt att renovera om till nya korttidsboenden och mindre lägenheter för bland annat LSS-verksamhet.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons