Annons
Nyheter

Ny ägare kan rädda jobb på JMS

JMS i Vellinge har fått ny ägare. Det nystartade bolaget JMS Reklamgården tar över verksamheten från JMS Mediasystem som ansökte om konkurs i mitten av juli.
Nyheter • Publicerad 29 juli 2013
Trelleborgs Allehanda trycktes tidigare på JMS.
Trelleborgs Allehanda trycktes tidigare på JMS.Foto: 

– Förhoppningen är att den här överlåtelsen ska kunna trygga ett stort antal arbetstillfällen på JMS i Vellinge, säger konkursförvaltaren Ola Sellert.

JMS Reklamgården har anknytning till JMS Mediasystems tidigare ägare Stefan Mannfalk, uppger Ola Sellert.

Annons

– Jag vet inte exakt hur ägarkonstellationen ser ut, men bolaget har kopplingar till Stefan Mannfalk, säger han.

Försäljningen berör endast verksamheten i Vellinge, som bedrivs på två ställen. Framtiden för Helsingborgsfilialen, med drygt 100 anställda, är fortfarande osäker.

– Jag hoppas kunna överlåta verksamheten där också, det finns en del spekulanter, säger Ola Sellert.

I samband med JMS Mediasystems konkursansökan sa Stefan Mannfalk till TA att företaget drabbats av likviditetsproblem i början av sommaren, vilket bland annat berodde på det rådande konjunkturläget. Mannfalk sa då att anläggningarna i Vellinge går bra men att man rycks med av problem för anläggningen i Helsingborg.

TA har sökt Stefan Mannfalk utan framgång.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons