Annons
Nyheter

Nej till bygge vid växthus

En fastighetsägare nära växthuset i Lilla Hammar får inte bygga ett nytt bostadshus som ska ersätta det nuvarande, som är gammalt och förfallet.
Nyheter • Publicerad 1 februari 2008

Miljö- och byggnadsnämnden anser att huset ligger alltför nära det befintliga växthuset och menar att verksamheten i växthuset kommer att störa de boende i huset.

– Anläggningen lyser både dag och natt. Dessutom är vi bekymrade över vattenståndet som kommer att höjas, säger Nils-Ola Roth (m), ordförande i nämnden.

Annons

Men nämnden var inte enig i sitt beslut. Socialdemokraterna ville tillåta bebyggelse på fastigheten och yrkade på ett positivt förhandsbesked. I sitt skriftliga yrkande skriver socialdemokraterna att fastigheten ligger på en grusbacke som är högre belägen än de senast beviljade byggloven i området. Därmed är det höga vattenståndet inget argument som håller.

Socialdemokraterna anser också att byggrätten inte är förfallen eftersom de befintliga byggnaderna går att renovera.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons