Nyheter

Musik och poesi gav pengar till Amnesty

I onsdags kväll bjöds det på häftig poesi, häftig musik och häftig konst på Sundsgymnasiet i Vellinge. Överskottet går till Amnesty International. Det var Emma Grennert och Matilda Svärdén som går tredje året som stod bakom arrangemanget.
Nyheter • Publicerad 3 april 2008
Matilda Svärdén och Emma Grennert ordnade en kulturkväll som projektarbete.
Matilda Svärdén och Emma Grennert ordnade en kulturkväll som projektarbete.Foto: 

- Vi gör detta som projektarbete, berättar Emma Grennert och Matilda Svärdén. Vi går på estetiska programmet och tyckte att det här var ett bra sätt att genomföra projektet.

Tjejerna satsade dock inte bara på att genomföra en kulturkväll, utan fann också ett gott syfte med arrangemanget.

- Vi ville att pengarna skulle gå till något viktigt. Amnesty är en stor organisation där man kan lita på att pengarna kommer dit de ska och de är opolitiska. Därför valde vi dem, berättar de båda.

Alla ställer upp ideellt, både band, poeter och konstnären Kristian Carlsson, vars konstfilm snurrade nonstop på en tv under kvällen.

- Vi har tagit kontakt med band som vi gillar och de har ställt upp, berättar tjejerna.

Poeterna Daniel Bernhoff och Laura Wihlborg var med i Malmös lag i SM i Poetry Slam, tävling i estradpoesi, i fjor. Laget vann tävlingen.

Och det märktes att det handlade om vana estradpoeter som kunde fånga sin publik. Poesiuppläsningarna höll hög klass, både när det gällde dikterna och framförandet. Daniel Bernhoffs dikt om Haparanda som den manliga hjärnans ursprung var helt suverän och Laura Wihlborgs råd att hålla sig på den säkra sidan pendlade från det vardagsnära och räddhågsna till mörka bråddjup.

Tjejernas arrangemang på Sundsgymnasiet hade lockat en hel del publik. Trots att kvällen inte var slut hade man redan fått ihop en bra slant till Amnesty International.

- Det har kommit in 1 500 kronor hittills, berättade tjejerna.

Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.