Annons
Nyheter

Missbrukande läkare kan mista legitimationen

Socialstyrelsen yrkar att en läkare i Vellinge ska bli av med legitimationen på grund av missbruksproblem. Det är i en anmälan till hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd som Socialstyrelsen framför sitt yrkande.
Nyheter • Publicerad 29 maj 2008

Enligt anmälan har läkaren under lång tid missbrukat både alkohol och läkemedel. Läkaren lider också av depressioner och personlighetsstörning, enligt anmälan.

Läkaren har skrivit ut läkemedel till sig själv som han har missbrukat, uppger Socialstyrelsen, som anser att han inte kan utöva läkaryrket på ett tillfredsställande sätt.

Annons

"Prognosen är mycket dålig och han får anses som en risk för patientsäkerheten" skriver Socialstyrelsen i sin anmälan.

Enligt anmälan har läkarens sätt att sköta sitt arbete varit anmärkningsvärt och tytt på ett allvarligt missburk. Så sent som i mars i år har det resulterat i delirium.

På grund av alkoholmissbruk har läkaren också åtalats för rattfylleri och fått sitt körkort indraget.

Socialstyrelsen menar att läkarens egenmedicinering är farlig för honom själv och måste få ett slut. Inom överskådlig framtid är läkaren olämplig för sitt yrke, hävdar Socialstyrelsen.

Det har också, enligt anmälan, varit svårt att få till samtal med läkaren om problemen. Han har även uteblivit från inplanerade möten.

Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons