Annons
Nyheter

Merkostnader för Strandbaden

Att bygga upp Strandbaden provisoriskt efter branden i somras blev en förlustaffär för kommunen. 800 000 kronor kostade det skattebetalarna att hålla restaurangen öppen efter branden.
Nyheter • Publicerad 11 januari 2007

I siffran ingår kostnader till företaget som tillhandahöll de tillfälliga lokalerna samt även kostnader för bland annat elinstallationer, markbearbetning, lås, larm och bevakning.

Kostnaderna uppgick till 1,16 miljoner och hyresintäkterna från den privata entreprenören nådde endast upp till 360 000 kronor.

Annons

Beslutet att bygga upp Strandbaden provisoriskt efter branden togs nästan omedelbart efter eldsvådan den 29 maj. Direktivet från kommunstyrelsen var att bygga upp lokalerna så snabbt som möjligt till rimliga kostnader. Mats Persson, utvecklingsansvarig för fritid i Vellinge kommun, tycker att det var värt kostnaden.

– Man får väga in att vi bibehöll servicenivån under sommaren både för bosatta och besökare. Och så ville vi täcka upp för de studentavslutningar och aktiviteter kring Falsterbo Horse Show som var inplanerade på Strandbaden, säger han.

Andreas Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons