Annons
Nyheter

Många nya nattvandrare i Vellinge

Uppslutningen i kommunhuset i Vellinge var stor på onsdagskvällen när kommunen kallade till möte om narkotika bland unga.
Nyheter • Publicerad 17 september 2009
Foto: 
Stor uppslutning i Vellinge när kommunen informerade om narkotika.
Stor uppslutning i Vellinge när kommunen informerade om narkotika.Foto: 

VELLINGE. – Det glädjer mig verkligen att det finns ett så stort intresse för dessa frågor här i kommunen, säger Marie Louise Arendt, säkerhetschef i Vellinge kommun, som var med och anordnade mötet om ungdomar och droger i Vellinge.

– Från början hade jag låga förväntningar, det måste jag erkänna. Men några dagar innan mötet så exploderade intresset, vilket enligt Föräldrarföreningen mot narkotika tyvärr kan bero på att droganvändningen gått upp i kommunen över sommaren, säger hon.

Annons

Tanken med mötet var, enligt Marie Louise Arendt, att upplysa föräldrarna i kommunen om ungdomars drogvanor samt att locka fler vuxna att nattvandra. Tidigare har cirka 13 personer i hela kommunen arbetat ideellt som nattvandrare. Efter onsdagskvällen ökade den siffran med 20 personer.

– Det är jättekul. Hoppas bara att alla som anmälde intresse verkligen ställer upp. Nu gäller det att strukturera upp grupper och lägga upp schema, så kommer detta att bli jättebra tror jag, säger Marie Louise Arendt.

Johan Silfversten Bergman
Kristoffer Törnmalm
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons