Annons
Nyheter

Många inbrott i Vellinge kommun

På fredagen kom tre polisanmälningar in om bostadsinbrott i Skanör. Även tidigare i veckan har flera villor runt om i Vellinge kommun drabbats av inbrott.
Nyheter • Publicerad 9 december 2011

En villa på Harrisvägen i Höllviken utsattes under onsdagen för inbrott. Någon hade tagit sig in i villan genom att krossa en ruta i en altandörr med hjälp av en gatsten från trädgården. Vid inbrottet stals en dvd-spelare, kontanter och ett armbandsur. Inbrottet inträffade mellan klockan sju på morgonen och fem på eftermiddagen.

Samma dag upptäcktes ett inbrott på Ängdalavägen. Någon har varit inne i lägenheten medan den boende där varit bortrest. Det var brytmärken på ett fönster och 2000 kronor i kontanter samt ett armbandsur var stulet.

Annons

Under torsdagen utsattes en villa på Storegårdsvägen i Vellinge för inbrott. Ett fönster hade brutits upp och bland det som stals fanns bland annat en brobizz, en plånbok, en kniv och manschettknappar.

Under natten till fredag slog tjuvar till mot tre villor i Skanör.

Det första inbrottet inträffade någon gång under natten i en villa på Björnbärsvägen. Vad som blivit stulet är i nuläget oklart. Det andra skedde i en villa på Skepparegatan. Där försvann bland annat datorer, kameror och kontanter.

Under fredagsförmiddagen kom anmälan in om inbrott i en tredje villa, den här gången på Tårepilsvägen. Här hade tjuven eller tjuvarna gått in genom ett källarfönster. Väl inne i villan plockade de på sig två handväskor.

– Poliser som är specialister på brottsplatsundersökning har varit på plats och diverse gods har omhändertagits för att söka efter spår. Innan det är klart vet vi inte om dessa inbrott hänger samman eller inte, säger Erik Löfgren, inre befäl vid polisen i Ystad.

Enligt Löfgren ska två av de tre drabbade familjerna ha varit hemma och legat och sovit i samband med inbrotten.

Louise Cronholm
Jenny Isaksson och Louise Cronholm Löfgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons