Nyheter

Man dömdes för att ha misshandlat sin son

En 39-årig man som vid flera tillfällen under 2001 slog sin då 13-årige son har dömts av Trelleborgs tingsrätt till villkorlig dom med samhällstjänst i 75 timmar.
Nyheter • Publicerad 22 januari 2003

Vid ett av tillfällena befann sig pappan och sonen som tidigare bodde i Vellinge tillsammans med andra familjemedlemmar på Dalabadets camping. Pappan har erkänt att han där gav sonen en örfil eftersom han bråkade med ett syskon. Den 13-årige sonen har för polisen och tingsrätten berättat om två ytterligare tillfällen då hans far ska ha slagit honom. I ett fall har han slagit honom med knuten näve på låret så att det blev ett blåmärke. I ett annat fall slog han honom för att sedan knuffa ner honom i en soffa. Pappan har förnekat de andra två fallen och hävdade i tingsrätten att sonen ljög men tingsrätten menade att 13-åringens berättelse var trovärdig och valde därför att döma honom för misshandel.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.