Nyheter

Man blev bestulen hemma

En man i 80-årsåldern blev på måndagen bestulen i sitt hem på Norrevångsgatan i Vellinge. Polisen varnar nu äldre för liknande situationer.
Nyheter • Publicerad 10 februari 2014

Polisen fick in en anmälan om stölden strax före klockan 11.30.

Mannen släppte in en kvinna i bostaden sedan hon sagt att hon kom från hemtjänsten. När hon gått upptäckte han att några hundralappar saknades från plånboken.

– Det är väldigt viktigt att man frågar efter namn på personen och från vilken hemtjänst de kommer ifrån. Sen ringer man hemtjänsten och frågar ifall det är rätt person som kommit. Viktigt att man gör det oavsett hur påträngande de är, säger Anders Oxelbrand, inre befäl hos polisen i Trelleborg.

Och han har fler tips till de äldre.

– Man kan även göra avtal med hemtjänsten om hur många gånger man ska ringa och hur lång tid det ska vara mellan varje ringning. Om det inte är dem så kan man ringa polisen och det är bättre att ringa en gång för mycket än en gång för lite.

Det inträffade rubriceras som åldringsbrott.

Senare under dagen fick polisen in ett larm om samma typ av brott i Ystad.

Louise Löfgren
Louise Cronholm Löfgren, Taner Caliskan
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.