Annons
Nyheter

Maktkamp och smutskastning i kyrkorådet

Skanör-Falsterbo Under torsdagseftermiddagen besökte Arbetsmiljöverket församlingen och träffade parterna i konflikten.
Nyheter • Publicerad 1 oktober 2010

Enligt Monica Björk, biträdande tillsynsdirektör på Arbetsmiljöverket i Skåne, kom man överens om att det ska tas fram en åtgärdsplan för att komma tillrätta med arbetsmiljöproblemen.

– Sammanfattningsvis sa vi att vi tycker att det är rimligt att det tas fram en handlingsplan som skyddsombuden begärde i sin skrivelse, säger Monica Björk, biträdande tillsynsdirektör på Arbetsmiljöverket i Skåne.

Annons

Ett fackligt skyddsombud lämnade förra veckan in en anmälan till Arbetsmiljöverket och skrev att ”kyrkorådet inte bara brustit i sitt arbetsgivaransvar, utan även bidragit till den dåliga arbetsmiljön”.

Flera anställda har vittnat om att den psykosociala miljön är dålig på arbetsplatsen. Som konkreta exempel nämns maktkamp och smutskastning.

De anställda i församlingen är runt femton personer och det var ungefär lika många som samlades på mötet under torsdagen. Förutom representanterna från Arbetsmiljöverket fanns arbetsgivarrepresentanter från Lunds stift.

Enligt Monica Björk rådde det ingen oenighet om att det måste till en åtgärdsplan. Det är troligen vad Arbetsmiljöverket kommer att föreslå.

– De kommer att få en skrivelse från oss med våra krav och tidsangivelser.

Det kan dröja upp till tre veckor innan Arbetsmiljöverket skickar skrivelsen.

INTERNAL INTERNAL
Alf Sjögren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons