Annons
Nyheter

M-propaganda på personalfest

När Vellinge kommun hade fest för sina anställda i tisdags sjöng fem ledande moderater allsång från scenen med en text som flera tolkat som partipropaganda.
– Jag slutar aldrig att förvånas över Vellingemoderaterna, säger fullmäktigeledamoten Anders Cnattingius (FP).
Nyheter • Publicerad 31 maj 2014
Foto: 

Alla kommunens anställda var inbjudna på festen där det firades att Vellinge kommun fyller 40 år. Som en del i underhållningen sjöng fem ledande moderater Abbalåten "Waterloo" från scenen, med titeln "Vellinge", och med en ny text skriven av dem själva.

I texten, som fanns på en stor skärm så att alla kunde läsa den, framhölls Vellinge som en drömkommun och det gjordes tydligt att den styrs av Moderaterna. "Moderater är vi förstås, historiska höjder har nåtts" och "Det är som det hördes en sång, det är moderater på gång" heter det i textraderna.

Annons

Anders Cnattingius var inte själv på festen, men har fått höra flera upprörda reaktioner efteråt. Han tycker att det är olämpligt att sjunga en låt med en sådan text på en personalfest.

– Det är självklart jättebra att även politiker var med på festen, men det var först och främst en personalfest. Därför blev vi lite lätt häpna när vi hörde vad de hade sjungit, säger han.

En som var med på festen var läraren Lars Hemzelius.

– Att moderater var med är inget konstigt, för då agerar de som representanter för Vellinge kommun. Men att nämna partiet två gånger i en låttext var det många som reagerade över. Att man använde en tillställning som ska vara helt opolitisk på det sättet, säger han.

Carina Wutzler (M), kommunstyrelsens ordförande, var själv med på scenen utklädd till Agneta Fältskog. Hon förstår inte kritiken.

– Alla som var på scenen och som skrev texten är moderater. I så fall kan man tycka att det är moderatpropaganda varje gång jag är och besöker en skola, säger Carina Wutzler som menar att texten ska ses som en hyllning till personalen.

Kan man inte hylla personalen på ett annat sätt än att sjunga en låt där ert parti figurerar i texten?

– Som sagt, vi är ju moderater och vi företräder Moderaterna. Vi såg det som en kul grej och ett sätt att bjuda på oss själva, säger Carina Wutzler säger att hon fått mycket positiv feedback efter festen.

– Jag har inte hört någon som reagerat på något annat sätt.

Louise Löfgren
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons