Annons
Nyheter

M-nämnden nobbar spi:s motion

Nyheter • Publicerad 18 oktober 2006

Det blir blankt nej till pensionärspartiets förslag att alla i Vellinge kommun som fyllt 85 år ska få plats på ett vårdboende utan att det görs någon utredning.

Det är M-nämnden som ger kalla handen åt Sylvia Oscarssons motion, som nu besvaras och som slutligen ska behandlas i Vellinge kommunfullmäktige.

Annons

"Vi vet att när en människa nått en så hög ålder kan hon/han känna sig ensam, utelämnad och maktlös inför sin egen situation", skriver Oscarsson i sin motion.

Frågan diskuterades och togs upp när M-nämndens politiker sammanträdde i tisdags kväll.

M-nämnden motiverar sin uppfattning i frågan med att det "i genomsnitt är fyra handläggningsdagar från ansökan till beslut" när det gäller särskilt boende för äldre.

"Vellinge kommun kan alltid erbjuda boende inom denna tidsram. Några problem finns således inte i tilldelningen av särskilt boende", skriver M-nämnden.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons