Annons
Nyheter

M-nämnden går back med 40 miljoner

Uppskattningsvis nästan 40 miljoner kronor saknas om Vellinges stora M-nämnd ska få ihop sin budget - nästa år. De långsiktiga prognoserna pekar på att det kan kan bli nödvändigt med ganska häftiga personalnerskärningar i de mjuka verksamheterna.
Nyheter • Publicerad 22 maj 2003

Den dystra prognosen kommer sig av att kommunstyrelsen nyligen kom fram till vad man maximalt har råd att tilldela M-nämnden - med ansvar för den kommunala vården, omsorgen och skolan - inför budgetarbetet 2004. I reda pengar blir det 810 miljoner kronor. Summan är visserligen högre än de nettokostnader på 785 miljoner kronor som budgeten för 2003 omfattade, men samtidigt pekar långtidsberäkningar på att M-nämnden kommer att behöva minst 849 miljoner kronor för att klara sina verksamheter nästa år. 39 miljoner saknas alltså, inför den budget som ska klubbas i september. - Det är ganska lätt att konstatera att det blir en besvärlig resa. Var det slutar vet vi inte i dag, kommenterar M-nämndens ordförande Lars-Ingvar Ljungman (m). - Att det måste bli personalnerdragningar om vi ska få ihop den summan, det ser jag som ganska oundvikligt. Personalkostnaderna är ju den stora biten i vår budget. Och ska man spara så mycket pengar, då kan ingen verksamhet lämnas skadeslös.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons