Annons
Nyheter

Ljus och färg ger ro

Höllvikens bibliotek visar en fotoutställning av Anita Campbell-Westlind. Fotografier som fångat ljuset i bland annat Bologna, Börringe och Österlen ska vara en uppmuntran till trötta skåningar i vintermörkret.
Nyheter • Publicerad 10 februari 2006
Ljus och färger är viktigt för Anita Campbell-Westlind. Det gröna ljuset ska vara rogivande.
Ljus och färger är viktigt för Anita Campbell-Westlind. Det gröna ljuset ska vara rogivande.Foto: 
Fotografierna avbildar allt från Österlen till Bologna. Bild: tomas Nyberg
Fotografierna avbildar allt från Österlen till Bologna. Bild: tomas NybergFoto: 

När hon flyttade ner till Skåne och Höllviken för fem år sedan hade Anita Campbell-Westlind inga större förväntningar.

– Men nu är jag helt såld, säger hon. Det finns så oerhört mycket vacker natur häromkring.

Annons

Många av hennes fotografier är tagna i området runt Höllviken, några för bara två veckor sedan, medan andra föreställer stadsmiljö i italienska Bologna.

– Det handlar om kontraster. Värme och kyla, stilla landsbygd och hektisk stad, säger hon.

Hon har grupperat fotografierna efter färg. På en vägg hänger nytagna foton av små isformationer hon fångat med kameran. Snön är djupt blå men i isen skimrar eftermiddagens sista gyllene solstrålar.

Ljuset och färgerna är det som Anita Campbell-Weslind vill fånga i sina bilder. Hon vill att de ska förmedla en känsla till betraktaren. Hon är biolog i grunden men har också arbetat med människor med depression, och är mycket intresserad av vad ljus kan göra för en människas psykiska hälsa.

– Jag vill att människor ska känna sig stärkta, uppmuntrade och hoppfulla av ljuset i bilderna. Vi har så lite ljus här uppe under vinterhalvåret och jag tror det är jobbigare för oss än vi anar, säger hon.

Emma Olevik

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons